Wino do Obiadu

Jakie dobre wino do obiadu zaserwować? Podawanie wina do obiadu jest praktykowane coraz częściej, w coraz większej liczbie krajów. Kieliszek wina nie tylko doskonale smakuje do posiłku, ale również decyduje o klimacie spotkania i panującej na nim atmosferze. Wybierając dobre wino do obiadu warto dopasować je pod kątem potraw, które mają pojawić się na stole. Do dań pikantnych, cięższych i bazujących na czerwonym mięsie powinno serwować się czerwone wino w temperaturze pokojowej. Ważne, aby takie wino do obiadu wcześniej pooddychało – powinno być odkorkowane na kilka godzin przed spotkaniem przy stole. Z kolei wino białe doskonale komponuje się z lekkimi sałatkami, rybami, owocami morza oraz potrawami z drobiu. Takie wino do obiadu powinno się podawać schłodzone i nie musi być ono otwierane wcześniej – o mocy bukietu smakowego zadecyduje wyłącznie temperatura trunku. Chcąc natomiast wybrać wino do obiadu o słodkim lub półsłodkim smaku należy pamiętać, że będzie ono pasowało wyłącznie do deseru lub innych słodkich przekąsek. Jeśli zastanawiasz się jakie dobre wino do obiadu wybrać, zapraszamy do naszej nowo stworzonej kategorii Wino do Obiadu, polecamy tutaj najlepsze wina obiadowe.

Filtrowanie

Kolor

Smak

Szczep

Rok

Jest 200 produktów.

Pokazano 1-100 z 200 pozycji

Zarejestruj konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się do konta albo odzyskaj hasło