Choya Silver Japońskie Śliwkowe

Choya Silver
Choya Silver
24,90 zł
Brutto
Ilość
Oczekiwanie na dostawę
Rok
2020
Kolor
Białe
Smak
Słodkie
Szczep
Śliwka Ume
Kraj
Japonia
Region
Osaka
Producent
Choya Umeshu
Zawartość alkoholu
10 %
Pojemność
750 ml

Opis


Japońskie wino śliwkowe Choya Silver posiada jasnozłoty kolor.

Przyjemny, dobrze zbalansowany smak wina jest pełen łagodnej miodowej słodyczy i subtelnej śliwkowej kwasowości.

Wino ma bogaty owocowy aromat z nutami migdałów i brzoskwini.

Wino zaleca się spożywać w czystej postaci, a także z lodem lub w ramach różnych koktajli i deserów.

Temperatura podawania: 8C°

Japońskie białe wino śliwkowe Choya Silver powstaje na bazie białego wina winogronowego z dodatkiem ekstraktu z japońskiej śliwki Ume. Napój jest wykonany w lekkim stylu wina śliwkowego. Na rynek europejski wino jest butelkowane w Niemczech przy użyciu oryginalnych japońskich materiałów winnych i śliwek Ume.

Historia firmy Choya Umeshu Co Ltd rozpoczęła się w 1914 roku, aż do 1945 roku firma zajmowała się wyłącznie produkcją wina winogronowego. W okresie powojennym Choya Umeshu próbowała swoich sił w produkcji brandy, ale zawiodła i wtedy zdecydowano się specjalizować w tradycyjnych japońskich napojach — przede wszystkim nalewce śliwkowej i sake. Sukces przekroczył wszelkie oczekiwania, produkty szybko zyskały uznanie na rynku lokalnym, a następnie międzynarodowym. Dziś Choya Umeshu jest znana na całym świecie ze swojej najwyższej jakości napojów alkoholowych.

Sake Choya jest jednym z najlepszych w swojej kategorii. Ryż, z którego wytwarzany jest napój, jest uprawiany w ekologicznym regionie Japonii — Nara, wydobywana jest również najłagodniejsza woda źródlana. Wyjątkowość technologii produkcji tego sake polega na powolnej fermentacji, która zachodzi naturalnie, a także na dodaniu specjalnego grzyba pleśniowego koji, który pomaga przekształcić skrobię w cukier, dzięki czemu napój nabiera lekkiego słodkawego odcienia. Dziś sake Choya jest najbardziej poszukiwanym sake w Europie i jest liderem sprzedaży na całym świecie.

Japońskie wino śliwkowe to słodki, owocowy napój, charakteryzujący się gładką fakturą i niezaprzeczalną subtelnością. Produkuje się je z zielonego owocu ume, czyli moreli japońskiej, która naturalnie rośnie wyłącznie w Japonii, Chinach i na Tajwanie. Japońskie wino śliwkowe w swoim składzie zawiera także cukier i japońską wódkę shochu. Posiada zachęcający, złoty kolor i kuszący słodko-kwaśny smak. Japońskie wino śliwkowe jest bardzo wszechstronne – świetnie sprawdzi się jako trunek na deser, na wieczór oraz jako prezent dla koleżanki, żony lub mamy. Idealnie komponuje się z lodami, owocowymi sałatkami, ciastami i koktajlami. Często podaje się je również jako aperitif lub trunek do ryb i owoców morza. Japońskie wino śliwkowe jest nie tylko doskonałe w smaku, ale również posiada właściwości lecznicze – działa oczyszczająco na organizm, redukuje stres, jest bogate w składniki mineralne, witaminę C oraz kwasy owocowe. Japońskie wino śliwkowe usuwa też zmęczenie i wpływa na poprawę jakości snu.

Darmowa dostawa od 300 zł

Dla zamówień powyżej 300 zł, wysyłamy za darmo

Bezpieczne płatności

Zapłać przez internet, szybko, łatwo i bezpiecznie

Gwarancja jakości

Oferujemy oryginalne wina sprawdzonych producentów

Wysyłka w 24h

W dni robocze zamówienia złożone do godz. 10.00 wysyłamy tego samego dnia

Zarejestruj konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się do konta albo odzyskaj hasło