Choya Silver Japońskie Śliwkowe
- Rok
- 2020
- Kolor
- Białe
- Smak
- Słodkie
- Szczep
- Śliwka Ume
- Kraj
- Japonia
- Region
- Osaka
- Producent
- Choya Umeshu
- Zawartość alkoholu
- 10 %
- Pojemność
- 750 ml
Opis
Japońskie wino śliwkowe Choya Silver posiada jasnozłoty kolor.
Przyjemny, dobrze zbalansowany smak wina jest pełen łagodnej miodowej słodyczy i subtelnej śliwkowej kwasowości.
Wino ma bogaty owocowy aromat z nutami migdałów i brzoskwini.
Wino zaleca się spożywać w czystej postaci, a także z lodem lub w ramach różnych koktajli i deserów.
Temperatura podawania: 8C°
Japońskie białe wino śliwkowe Choya Silver powstaje na bazie białego wina winogronowego z dodatkiem ekstraktu z japońskiej śliwki Ume. Napój jest wykonany w lekkim stylu wina śliwkowego. Na rynek europejski wino jest butelkowane w Niemczech przy użyciu oryginalnych japońskich materiałów winnych i śliwek Ume.
Historia firmy Choya Umeshu Co Ltd rozpoczęła się w 1914 roku, aż do 1945 roku firma zajmowała się wyłącznie produkcją wina winogronowego. W okresie powojennym Choya Umeshu próbowała swoich sił w produkcji brandy, ale zawiodła i wtedy zdecydowano się specjalizować w tradycyjnych japońskich napojach — przede wszystkim nalewce śliwkowej i sake. Sukces przekroczył wszelkie oczekiwania, produkty szybko zyskały uznanie na rynku lokalnym, a następnie międzynarodowym. Dziś Choya Umeshu jest znana na całym świecie ze swojej najwyższej jakości napojów alkoholowych.
Sake Choya jest jednym z najlepszych w swojej kategorii. Ryż, z którego wytwarzany jest napój, jest uprawiany w ekologicznym regionie Japonii — Nara, wydobywana jest również najłagodniejsza woda źródlana. Wyjątkowość technologii produkcji tego sake polega na powolnej fermentacji, która zachodzi naturalnie, a także na dodaniu specjalnego grzyba pleśniowego koji, który pomaga przekształcić skrobię w cukier, dzięki czemu napój nabiera lekkiego słodkawego odcienia. Dziś sake Choya jest najbardziej poszukiwanym sake w Europie i jest liderem sprzedaży na całym świecie.
Japońskie wino śliwkowe to słodki, owocowy napój, charakteryzujący się gładką fakturą i niezaprzeczalną subtelnością. Produkuje się je z zielonego owocu ume, czyli moreli japońskiej, która naturalnie rośnie wyłącznie w Japonii, Chinach i na Tajwanie. Japońskie wino śliwkowe w swoim składzie zawiera także cukier i japońską wódkę shochu. Posiada zachęcający, złoty kolor i kuszący słodko-kwaśny smak. Japońskie wino śliwkowe jest bardzo wszechstronne – świetnie sprawdzi się jako trunek na deser, na wieczór oraz jako prezent dla koleżanki, żony lub mamy. Idealnie komponuje się z lodami, owocowymi sałatkami, ciastami i koktajlami. Często podaje się je również jako aperitif lub trunek do ryb i owoców morza. Japońskie wino śliwkowe jest nie tylko doskonałe w smaku, ale również posiada właściwości lecznicze – działa oczyszczająco na organizm, redukuje stres, jest bogate w składniki mineralne, witaminę C oraz kwasy owocowe. Japońskie wino śliwkowe usuwa też zmęczenie i wpływa na poprawę jakości snu.
Dla zamówień powyżej 300 zł, wysyłamy za darmo
Zapłać przez internet, szybko, łatwo i bezpiecznie
Oferujemy oryginalne wina sprawdzonych producentów
W dni robocze zamówienia złożone do godz. 10.00 wysyłamy tego samego dnia