Wina do Restauracji

Posiadanie własnej restauracji wymaga od właściciela wiele zaangażowania. Oczywistym jest konieczność ułożenia menu, wyboru wystroju, ale równie istotny jest też dobór napoi, w tym alkoholi. Decydując się na zakup wino do restauracji warto posiadać wiedzę na temat tych trunków lub po prostu poprosić o pomoc sommeliera. Warto również skonsultować wybór wina do restauracji z szefem kuchni. Dokonując zakupu należy także, a może przede wszystkim, skupić się na menu. Stawiając na kuchnię lekką, włoską, opartą na rybach lub owocach morza restaurator powinien skupić swoją uwagę na trunkach o białej barwie. W takim charakterze wino do restauracji doskonale wypadnie np. wino pochodzące z Włoch – Toskanii lub Piemontu oraz trunki australijskie. Z kolei prowadząc sushi bar warto przede wszystkim wybrać sake. W przypadku cięższych dań, np. kuchni polskiej lub steków, idealnym wyborem wina do restauracji będzie trunek o czerwonej barwie. Natomiast w lokalu, w którym królować będzie nowoczesna kuchnia z północnej części Europy doskonale sprawdzi się wino do restauracji pochodzące z Austrii lub Niemiec.

Filtrowanie

Kolor

Smak

Szczep

Rok

Jest 51 produktów.

Pokazano 1-51 z 51 pozycji

Zarejestruj konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się do konta albo odzyskaj hasło